Nageslacht van Philippus Albertus Tibermont

De meeste mensen kennen een stamboom als volgt: je begint bij jezelf, noteert je ouders, je grootouders,… Deze opstelling, waarbij het aantal voorouders elke generatie verdubbelt, heet een kwartierstaat. Bij het samenstellen van de stamboom Timbermont zijn we omgekeerd te werk gegaan: we zijn zover mogelijk teruggekeerd in de tijd en brengen dan van die persoon alle nakomelingen (en hun partners) in kaart. Dit heet een parenteel. Onze stamboom is dus eigenlijk het parenteel van Philippus Albertus Tibermont.

Wat weten we van Philippus Albertus? Niet zo veel eigenlijk. Hij was de vader van Josephus Tibermont, die op 1 april 1687 werd geboren in Ittre. Philippus was getrouwd met Francisca Tamineau. Zij werd geboren in Ittre op 20 januari 1659. We kunnen Philippus dus ook situeren in Ittre in de twee helft van de 17de eeuw. Voorlopig ontbreken over hem nog meer details. Hij is de verste voorvader in rechte lijn die we tot nu toe hebben teruggevonden. Hij is vrijwel zeker de stamvader van iedereen met de familienaam Timbermont of Timbremont die we tot nu toe hebben gevonden.

Wil je weten op welke manier je verwant bent aan deze Philippus, dan kan je zelf gaan zoeken in het parenteel dat we van hem hebben opgesteld. Opgelet: we houden daarbij rekening met de privacy. Mensen die nog in leven zijn worden niet met naam in dit overzicht getoond. Wil je jezelf situeren, dan moet je even omhoog in je eigen stamboom.

De laatste update van dit parenteel vond plaats op 19 augustus 2021.

Bekijk het parenteel van Philippus Albertus Tibermont.