Timbermont Science

Ben je vertrouwd met ‘citizen science’-projecten? Dan ken je vast wel het Airbezen- of Curieuzeneuzen-project? Ook vogels of vlinders tellen in je tuin is burgerwetenschap. Kort gezegd komt het er op neer dat niet-wetenschappers meewerken aan een wetenschappelijk project. En wij hebben nu ook ons project: Timbermont Science!

Tijdens een opruim zijn er documenten opgedoken die interessant kunnen zijn vanuit het standpunt van de genealogie van de familie Timbermont. Tussen die documenten ook een aantal oude foto’s. Helaas is het niet gemakkelijk om de personen die op deze foto’s staan te identificeren omdat de mensen die er op staan, allemaal al gestorven zijn. Vandaag starten we met een eerste foto.

We willen graag te weten komen wie er allemaal op deze familiefoto staat. Onderaan vind je ook een profiel met persoonsnummers, wat het gemakkelijker maakt om naar iemand te verwijzen. Wat weten we wel over deze foto:

  • Nummer 20 is Pieter Raymond Timbermont (°29 mei 1861 en +21 mei 1945).
  • Naast hem (nummer 19) staat zijn vrouw, Oliva Turf (° 5 maart 1870 en +1 december 1959)
  • Voor Oliva Turf staat op nummer 27 (vrijwel zeker) hun jongste zoon Frans Timbermont (°14 mei 1913 en +21 november 2007)

Op basis van deze informatie is deze foto dus zeker van na 1913 en voor 1945. Kleine Frans draagt op deze feestelijke foto een korte broek, wat ons doet veronderstellen dat hij jonger is dan twaalf jaar. Hij komt nog met moeite aan de schouders van zijn moeder. Oliva Turf draagt medailles. Wellicht degene die toegekend werden aan haar gesneuvelde zoon Jan Frans. Op basis van al deze informatie, schatten we de foto tussen 1920 en 1925. Naar de gelegenheid is het voorlopig nog raden.

Weet je meer over iemand op deze foto? Laat het ons zeker weten