Veel gestelde vragen

Jullie brengen verhalen, verbonden met de stamboom van de familie Timbermont. Waarom publiceren jullie dan de stamboom zelf niet?

De belangrijkste reden om de stamboom niet integraal te publiceren, is de privacy van de mensen die in de stamboom voorkomen. De informatie die er nu instaat, hebben we gekregen via openbare archieven (online, het rijksarchief,…), documenten (geboortekaartjes, doodsbrieven,…) of wat mensen ons vertellen. Veel informatie gaat echter over mensen die nu nog leven. Niet iedereen staat te springen om zijn/haar persoonlijke informatie op een website te lezen. Zonder toestemming van de betrokkenen is de publicatie van deze gegevens ook niet toegelaten. We zijn volop bezig om de stamboom in een nieuw formaat te gieten, zodat we grote delen wel kunnen publiceren.

Kan ik zelf informatie krijgen over mijn plaats in de stamboom?

Dat kan, maar dan moet je wel zelf met ons contact opnemen. We gaan dan op zoek naar jouw plaats in de stamboom en kunnen die informatie wel bezorgen. De hele stamboom doorsturen doen we, omwille van eerder vermelde privacy-redenen, niet. We gaan de stamboom ook ingeven in speciaal daarvoor ontwikkelde software, waarna we wellicht meer opties hebben om concrete informatie door te geven.

Is alles historisch correct?

Niet alles is 100% historisch correct. We halen zoveel mogelijk informatie uit officiële bronnen, maar soms proberen we een en ander wel in een historisch kader te plaatsen, zonder dat we daar uitsluitsel over hebben. Maar zo worden de ruwe data wel wat tastbaarder en verhalen wat mooier. Vind je ergens een fout, laat het ons dan zeker weten.